26 mrt 2019 17:03

11e Federale Prijs Armoedebestrijding in het teken van particpatie en persoonlijke ervaringen met armoede en/of sociale uitsluiting

Brussel, 26 maart 2019. Gegadigden voor de 11e Federale Prijs Armoedebestrijding kunnen nog tot het einde van deze maand zich kandidaat stellen via www.prijs2019.be. Na een publieke stemming ontvangen 3 laureaten tijdens een ceremonie op woensdag 22 mei 2019 een geldbedrag van 10.000 euro.

Naar jaarlijkse traditie zet de POD Maatschappelijke Integratie met de Federale Prijs Armoedebestrijding een aantal projecten, organisaties of personen in de kijker die een speciale erkenning verdienen voor hun inzet om armoede een halt toe te roepen.

Dit jaar opteerde de overheidsdienst voor een brede invalshoek en staat de prijs in het teken van “Participatie”. We belonen in 2019 projecten, organisaties, personen, … die expliciet acties ondernemen ter bestrijding van armoede op basis van een participatieve aanpak en daarbij rekening houden met de kennis die voortkomt uit de persoonlijke ervaringen met armoede en/of sociale uitsluiting.

Kandidaturen kunnen nog ingediend worden tot het einde van maart via www.prijs2019.be

Tijdens de paasvakantie zal een jury zich beramen over de ingediende dossiers. Daarna volgt een shortlist van 9 kandidaten die aan de hand van een presentatiefilmpje van 30 seconden hun project helder en duidelijk trachten te duiden.

Uit deze 9 genomineerden wordt de uiteindelijke laureaat voor elk gewest gekozen aan de hand van een publieke stemming op www.prijs2019.be

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op woensdag 22 mei 2019 te Brussel.