COVID-19:

Volg live de persconferenties over de evolutie van het coronavirus in België via news.belgium.be/corona.
Ze worden vertolkt in gebarentaal. U vindt er ook de persconferenties van de afgelopen dagen.

02 aug 2021 10:15 Federale instellingen

Gevangenis van Namen: de renovatie van de 3de vleugel is afgerond!

Sinds eind juni 2021 biedt de volledig gerenoveerde 3de vleugel in de gevangenis van Namen opnieuw onderdak aan gedetineerden. Net als bij de eerste twee gerenoveerde vleugels, ging het om een grondige renovatie.

Alle deur- en raamopeningen in de cellen werden vergroot en voorzien van nieuw binnen- en buitenschrijnwerk. De muren en de plafonds werden gerenoveerd en bedekt met een laag epoxyverf om schade door vandalisme te beperken en het schoonmaken te vergemakkelijken. De vloer werd betegeld en het meubilair van de cellen werd vervangen door nieuwe vaste metalen meubels. Tot slot werden alle technische installaties volledig vernieuwd (verwarming, elektriciteit, sanitair, ventilatie) en de communicatie- en veiligheidsinstallaties werden uitgebreid tot deze vleugel.

“De renovatie van de derde vleugel van de gevangenis van Namen heeft de infrastrutuur verbeterd door deze specifieker en humaner te maken. Dit zal ook het geval zijn voor de geïnterneerde gevangenen in de psychatrische vleugel, die tegen eind dit jaar opertationeel zou moeten zijn,” zegt Mathieu Michel, Staatssecretaris voor Digitalisering, belast met Administratieve Vereenvoudiging, Privacy en met de Regie der Gebouwen.

Deze werken maken deel uit van fase 2 die startte in mei 2020 en niet enkel betrekking heeft op de renovatie van vleugel C, maar ook op die van de 4de en laatste vleugel, evenals de psychiatrische afdeling en het panoptisch centrum. Het resultaat voldoet aan de verwachtingen en maakt het mogelijk om tegemoet te komen aan de operationele behoeften van een moderne gevangenis,” verklaart Laurent Vrijdaghs, administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen.

Het einde van de tweede fase is voorzien in mei 2022 en de totale kostprijs bedraagt ongeveer 9,5 miljoen euro.

Regie der Gebouwen