18 feb 2008 15:29

Balans Dag van de Ambachten 2008

Sabine Laruelle, minister van Economie, Zelfstandigen en Landbouw

Sabine Laruelle, minister van Economie, Zelfstandigen en Landbouw

De tweede editie van de Dag van de Ambachten was een succes. Er schreven zich 20% meer ambachtslieden in en er kwamen 67.000 bezoekers opdagen (+34%). De basis voor dat succes werd ook via het internet gelegd. De activiteiten bij de ambachtslieden werden immers nauwgezet voorbereid, in het bijzonder via het gebruik van nieuwe technologie. 25.000 mensen bezochten de website www.dagvandeambachten.be. Samen raadpleegden ze 850.000 pagina’s.

De Dag van de Ambachten werd door Sabine Laruelle, minister van Economie, Zelfstandigen en Landbouw, gelanceerd en georganiseerd. Het evenement was voor het publiek een uitgelezen kans om ambachtelijke beroepen in België te (her)ontdekken.

Het succes toont andermaal aan dat mensen andere productie- en consumptiemanieren appreciëren. De 67.000 bezoekers konden een keuze maken uit 50 thematische parcours, 450 ambachtslieden en meer dan 50 verschillende beroepen.

Sabine Laruelle bedankt alle ambachtslieden die aan de dag hebben deelgenomen alsook het talrijk opgekomen publiek. Gesteund door het succes nodigt de minister iedereen uit om de 3de editie van de Dag van de Ambachten alvast in zijn agenda te schrijven.