02 mei 2018 17:25

Belastingaangifte 2018 : Tax-on-web open vanaf vandaag 2 mei 2018

De minister van Financiën, Johan Van Overtveldt en de Voorzitter van het Directiecomité van de FOD Financiën, Hans D’Hondt stelden de belastingaangifte 2018 voor.

Voortaan krijgen meer dan 3 miljoen burgers een voorstel van vereenvoudigde aangifte, dat zijn er 825.000 meer dan vorig jaar.
 

De burger ziet ook nog enkel de federale codes en de codes van het eigen gewest. De codes voor de twee andere gewesten komen niet meer voor. De aangifte telt 46 codes minder.
 

Het design van Tax-on-web is vernieuwd en duidelijker en bevat 367 vooraf ingevulde codes.
 

De burgers kunnen zich ook aanmelden in Tax-on-web via itsme, een een toepassing die ontwikkeld is door de banksector en heel gebruiksvriendelijk is.
 

De papieren aangiften zullen verstuurd worden van 7 mei tot 25 mei en de voorstellen van vereenvoudigde aangifte vanaf vandaag tot 22 mei.
 

De hulp in de kantoren start ook vandaag en loopt tot 29 juni. Financiën is ook aanwezig in de gemeenten en in winkelcentra, in totaal op 564 verschillende plaatsen.
 

De indieningstermijnen voor de aangifte zijn :

* 29 juni voor de papieren aangiften en de papieren antwoordformulieren op een voorstel van vereenvoudigde aangifte ;

* 12 juli voor de aangiften via Tax-on-web en de wijzigingen via Tax-on-web aan een voorstel van vereenvoudigde aangifte