29 okt 2019 12:57

België organiseert Hotspot voor circulaire economie

Van 18 tot 20 november organiseert België een Hotspot voor de promotie van de circulaire economie. Het evenement is een visitekaartje voor innovatie in België, zowel in de gewesten als in steden zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Bergen.

België telt een groot aantal bedrijven in de circulaire economie die leider zijn binnen hun activiteitengebied. Het gaat bijvoorbeeld om clusters die gespecialiseerd zijn in de biologie of de chemie, activiteitencentra die CO2 willen opslaan en hergebruiken, organisaties die afval een nieuw leven geven (plastic afval, afval uit bouwmateriaal, …) of pioniersbedrijven in de verwerking en handel van metalen. De Belgische steden ondersteunen die dynamiek en profileren zich als circulaire steden.

De Belgische Hotspot start op maandag 18 november om 17u in het stadhuis van Brussel. Befaamde sprekers openen het programma. Onder hen ook Toon Wassenberg, specialist in duurzame ontwikkeling en verandermanagement.

Op dinsdag 19 november zullen de deelnemers Belgische bedrijven ontdekken die geavanceerd zijn in de circulaire economie. De bezoeken kaderen in volgende thema’s:

• circulaire stad in Brussel

• duurzame chemie in Antwerpen

• recuperatie van de hulpbronnen en industriële symbiose in de haven van Gent

• recuperatie van de hulpbronnen en stadsplanning in Gent

• recyclage en doeltreffendheid van de hulpbronnen in Bergen en in het hart van Henegouwen

Op woensdag 20 november wordt het programma afgesloten op de Heizel in Brussel. Hier staat een panelgesprek over de toekomst van de circulaire economie op het programma.

Verschillende vooraanstaande figuren uit de Belgische en Europese politieke wereld zullen hieraan deelnemen.

Informatie voor journalisten:

Het programma van de Hotspot en de bedrijfsbezoeken is terug te vinden op https://circulareconomyhotspotbelgium.be/

Voor alle interviewaanvragen, bedrijfsbezoeken en het ter beschikking stellen van informatiemateriaal kunt u contact opnemen met hotspotspress2019@health.fgov.be