20 nov 2015 16:58

België stopt Ebolamaatregelen op nationale luchthaven

Vanaf vrijdag 20 november stopt België met de Ebolamaatregelen die sinds 20 oktober 2014 van kracht waren op de nationale luchthaven. Voor de passagiers bestonden de maatregelen uit een medische controle voor de aankomende passagiers (temperatuurscontrole) en informatie voor vertrekkende en aankomende passagiers. Ook de maatregelen voor de afhandeling van de bagage worden in de loop van volgende week stopgezet. De stopzetting is beslist door Volksgezondheid in overleg met de regering.

Sinds de invoering van de maatregelen werden 64.605 passagiers op 326 vluchten gecontroleerd. 8 passagiers werden nader onderzocht, maar geen enkele passagier bleek besmet met het Ebolavirus.


Liberia en Sierra Leone zijn intussen officieel Ebolavrij verklaard door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en in Guinea is de laatste patiënt vorige week genezen verklaard.


Dankzij het feit dat ons land de vluchten naar de getroffen Afrikaanse landen niet opgeschort heeft, konden duizenden hulpverleners naar de getroffen gebieden trekken en daar ter plekke helpen de epidemie te bestrijden, waarvoor de WHO ons land onlangs nog expliciet bedankt heeft.

 

Meer informatie:
Sven Heyndrickx
adjunct-woordvoerder FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
0473/83.64.90