05 dec 2018 17:41

Bereikbaarheid van het AfricaMuseum in Tervuren

Het AfricaMuseum in Tervuren is bereikbaar met het openbaar vervoer (tram, bus), de fiets en de auto. Ontdek het museum vanaf 9 december 2019.

Kom je met de tram of de bus?
Tram 44 verbindt het metrostation Montgomery in Brussel tot de tramterminus (op wandelafstand van het onthaalpaviljoen)
Lijn bus 317 en Lijn bus 558 tot de tramterminus (op wandelafstand van het onthaalpaviljoen)
Lijn bus 830 tot het centrum van Tervuren (op wandelafstand)
 

Kom je met de trein?
Stap af in Brussel-Centraal, neem metrolijn 1 tot station Montgomery, neem vervolgens tram 44 tot halte Tervuren Station
Stap af in Leuven, neem de Lijn bus 558 tot de tramterminus
 

Kom je met de fiets?
Bekijk de fietsrouteplanner op internet (https://www.toerismevlaamsbrabant.be/info/routeplanner/fietsrouteplanner).
Van Montgomery is er een ononderbroken fietspad naar Tervuren.
 

Kom je met de auto?
Voor personen met een beperkte mobiliteit zijn er gereserveerde parkeerplaatsen aan het museumgebouw (Leuvensesteenweg).
Er zijn een beperkt aantal beschikbare parkeerplaatsen op de Leuvensesteenweg vlakbij het museum: aan het restaurant Le Chalet Vert (ingang via de Grensstraat) en voor klanten die er tanken aan het Total station.
Een betaalparking (200 plaatsen, 24/24 open) is beschikbaar in het centrum van Tervuren (Markt, 10 minuten wandelafstand naar het onthaalpaviljoen).
Zaterdags zijn het gebruik van de pendelparking aan tramterminus 44 of de personeelsparking aan het ‘CAPA’-gebouw (voorbij het museumgebouw, richting Leuven, rechterkant) goede opties.
Openbare parking Hippodroom/Golf National Sterrebeek

 

Definitieve en voorlopige parking
Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan een akkoord tussen de verschillende stakeholders omtrent de realisatie van een Park & Ride-parking van 86-plaatsen ter hoogte van de tramterminus van lijn 44, een project dat door De Werkvennootschap zal worden opgestart.
Bijkomend zal de Regie der Gebouwen in het kader van de definitieve parkeeroplossing voor het Afrikamuseum de uitbreiding van de Park & Ride-parking met ongeveer 200 parkeerplaatsen ter gelijker tijd realiseren.
Gedurende de weekdagen zouden deze bijkomende parkeerplaatsen volstaan voor zowel de bezoekers als voor de personeelsleden. Tijdens het weekend zijn ongeveer 300 parkeerplaatsen beschikbaar voor museumbezoekers.

In afwachting van deze definitieve parking werd voorgesteld om een tijdelijke parking (160 tal plaatsen) aan te leggen op een braakliggend terrein, eigendom van de federale staat, tegenover het museumgebouw. Tegen de bouwvergunning werd echter opschortend beroep aangetekend. Indien het beroep ongegrond wordt verklaard, kan de aanleg van deze tijdelijke parking in het voorjaar van 2019 starten.