08 apr 2019 11:49

Bouwvergunning aangevraagd voor state-of-the-art universiteitsgebouw Learning & Innovation Center

Beliris, de federale bouwexpert voor Brussel, treedt op als bouwheer van het project. De studies werden uitgevoerd door de tijdelijke vereniging EVR architecten, A²²9, NEY+partners en Arcadis. Eens de bouwvergunning verkregen is, zullen de werken van start gaan. Deze zouden zo’n 2 jaar duren.
In het Learning & Innovation Center (LIC) zullen state-of-the-art studiefaciliteiten voorzien worden. De studenten van beide campussen zullen er terecht kunnen in diverse leeromgevingen: stille ruimtes voor individuele studie, lokalen om samen te werken, experience centers voor activiteiten van kleine groepen, actieve leerlokalen en ook de nieuwe bibliotheek. Daarnaast worden ook banden aangehaald met externe partners uit het bedrijfsleven via project- en exporuimtes. Zo houdt de academische wereld de vinger aan de pols in een snel veranderende wereld.
Het nieuwe studiecentrum zal symbool staan voor de hechte samenwerking tussen de VUB en de ULB. Verder wil het op alle vlakken een voorbeeldgebouw zijn: een duurzaam, energieneutraal gebouw opgetrokken in milieuvriendelijke materialen dat naadloos geïntegreerd is in het groene landschap, uitgerust met heel veel technische innovatie en performante ICT-toepassingen.
Dankzij de digitale tools zullen bezoekers toegang hebben tot wereldwijde kennisbronnen en contact kunnen nemen met gelijkgezinden van over de hele wereld. Het LIC zal zeven verdiepingen tellen, opgetrokken op een oppervlakte van 9.000 m². In totaal zal er ruimte zijn voor 1.000 personen, waarvan 80% studenten, 10% academische staf en 10% externe bezoekers.

 

Perscontacten:
Beliris: Elien De Swaef, 0475 85 65 77
VUB: Sicco Wittermans, 0473 96 41 37
ULB: Aurélie Rousseaux, 0477 56 78 87