10 dec 2010 11:02

Brussel: eindejaarsvuurwerk

Eindejaarsvuurwerk op de Kunstberg in Brussel kleurt Europees naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap

Eindejaarsvuurwerk op de Kunstberg in Brussel kleurt Europees naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap

Ook dit jaar wordt het traditionele eindejaarsvuurwerk op 31 december afgeschoten vanop de Kunstberg in Brussel. Het evenement is niet alleen een groots pyrotechnisch spektakel maar neemt voor de gelegenheid ook de Europese kleuren aan en meer bepaald de kleuren van de Spaanse, Belgische en Hongaarse vlag. Om middernacht komt immers een einde aan het Belgische voorzitterschap en neemt Hongarije de fakkel over van het triovoorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Dat triovoorzitterschap begon met Spanje, dat tijdens het eerste semester van 2010 het voorzitterschap waarnam.

In het verlengde van Winterpret, in hartje Brussel, zal een dj op oudejaarsavond vanaf 22.30 uur op de Kunstberg voor de nodige sfeer zorgen. Om klokslag middernacht breekt het vuurwerkspektakel los op de tonen van Spaanse, Belgische en Hongaarse muziek. Voor de tweevoudige fakkeloverdracht - van 2010 naar 2011, van Brussel naar Budapest - krijgt het aanwezige publiek een fonkelend en wervelend klank-en-lichtspel te zien. 

Nadat de laatste vuurpijl gedoofd is, kruipt de dj opnieuw achter de draaitafels om het publiek tijdens de eerste uren van 2011 aan het dansen te brengen. Een vuurwerk en een laatste dans om het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie in schoonheid te eindigen… 

Het evenement wordt georganiseerd door de Vereniging ter bevordering en promotie van Brussel en de Belgische federale overheid, in samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 


Voor meer informatie:

Vereniging ter bevordering en promotie van Brussel
Carine Verstraeten
Secretaris-generaal
0475 42 04 40
info@sibp.be  

Kanselarij van de Eerste Minister – AD Externe Communicatie
Olivier Alsteens
Directeur-generaal
0475 28 57 54
olivier.alsteens@premier.fed.be