12 jun 2019 17:08

Concert in Bozar in Preludium tot de Nationale Feestdag: 20 juli 2019

Op zaterdag 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert, net vóór het Bal National dat plaatsvindt op het Vossenplein te Brussel. Dit klassieke muziekconcert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, samen met het Belgian National Orchestra en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.

Plaats van het gebeuren is de prachtige Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel (Bozar) die akoestisch tot de vijf beste concertzalen ter wereld behoort. De Koning en de Koningin zullen het concert bijwonen.

Programma
Het Belgian National Orchestra, onder leiding van Hugh Wolff, zal de Egmont Ouverture van Ludwig van Beethoven en de Dansen van Galánta van Zoltán Kodály vertolken.

Dit jaar is de solist de Amerikaanse pianist Henry Kramer, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2016. Samen met het Belgian National Orchestra brengt hij het Concerto voor piano en orkest nr. 4 van Ludwig van Beethoven.

Tickets
Inschrijven kan vanaf dinsdag 18 juni om 11 uur. Om plaatsen te reserveren (maximum 4 per aanvraag) volstaat het online een reservatie te maken via het volgende adres: https://kanselarij.belgium.be/nl/tickets.

Personen die niet online kunnen inschrijven, kunnen bellen naar Bozar Tickets op het nummer 02 507 82 00, van dinsdag tot vrijdag, van 11 tot 19 uur en op zaterdag, van 13 tot 19 uur.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.