29 jun 2021 11:43

Concert in Bozar in Preludium tot de Nationale Feestdag: 20 juli 2021

Op dinsdag 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert. Dit klassieke muziekconcert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, samen met het Belgian National Orchestra en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij. WEGENS DE DRAMATISCHE OVERSTROMINGEN IN HET LAND EN DE AANKONDIGING VAN DE NATIONALE ROUW OP 20 JULI, ZAL HET CONCERT WORDEN AFGELAST. DANK U VOOR UW BEGRIP.

Logos

Plaats van het gebeuren is de prachtige Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel (Bozar) die akoestisch tot de beste concertzalen ter wereld behoort. De Koning en de Koningin zullen het concert bijwonen.


Programma

Dit jaar zal de solist de Colombiaanse cellist Santiago Cañón-Valencia zijn, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2017. Hij zal begeleid worden door het Belgian National Orchestra, onder leiding van Hugh Wolff.

Het concert begint met een Ouverture van Ludwig van Beethoven, gevolgd door de Variaties op een Rococo-thema van Piotr Tchaïkovsky. Daarna luisteren we naar een Prelude en een Dans van Maurice Ravel, fragmenten uit Ma mère l’oye, een Tango van de Belg Frédéric Devreese en tot slot de Dansen van Marosszék van Zoltán Kodály.


Tickets

Inschrijven kan vanaf donderdag 1 juli om 10 uur. Om plaatsen te reserveren (maximum 2 per aanvraag) volstaat het online een reservatie te maken via het volgende adres: https://kanselarij.belgium.be/nl/tickets.

Personen die niet online kunnen inschrijven, kunnen bellen naar Bozar Tickets op het nummer 02 507 82 00, van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 17 uur.

Het aantal beschikbare plaatsen is berperkt.

Logos