21 jun 2022 09:53

Concert in Bozar in Preludium tot de Nationale Feestdag: 20 juli 2022

Op woensdag 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert. Dit klassieke muziekconcert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, samen met het Belgian National Orchestra en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.

Plaats van het gebeuren is de prachtige Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel (Bozar) die akoestisch tot de beste concertzalen ter wereld behoort. De Koning en de Koningin zullen het concert bijwonen.

Programma
Dit jaar is de soliste de Amerikaanse violiste Stella Chen, Eerste Laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool 2019. Ze zal begeleid worden door het Belgian National Orchestra, onder leiding van Hugh Wolff.

Het concert zal aanvangen met de Tango from benveneta suite van de Belg Frédéric Devreese, gevolgd door het Vioolconcerto van Erich Korngold. Vervolgens zullen we luisteren naar Iberia van Claude Debussy.

Tickets
Inschrijven kan vanaf donderdag 23 juni om 11 uur. Om plaatsen te reserveren (maximum 4 per aanvraag) volstaat het online een reservatie te maken via het volgende adres: https://kanselarij.belgium.be/nl/tickets.

Personen die niet online kunnen inschrijven, kunnen bellen naar Bozar Tickets op het nummer 02 507 82 00 of zich ter plaatse inschrijven (Ravensteinstraat 18 te 1000 Brussel), van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 17 uur.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.