25 jun 2024 09:52

Concert in Bozar in Preludium tot de Nationale Feestdag: 20 juli 2024

Op zaterdag 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert. Dit klassieke muziekconcert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, samen met het Belgian National Orchestra en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.

Plaats van het gebeuren is de prachtige Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel (Bozar) die akoestisch tot de beste concertzalen ter wereld behoort. De Koning en de Koningin zullen het concert bijwonen.

Programma

Dit jaar is de soliste sopraan Sumi Hwang, Eerste Laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2014. Zij zal begeleid worden door het Belgian National Orchestra, onder leiding van Antony Hermus.

Het concert begint met een orkestrale prelude uit Lohengrin van Richard Wagner. Sopraan Sumi Hwang zal drie Lieder van Richard Strauss uitvoeren, twee aria's uit Gianni Schicchi en La Bohème van Giacomo Puccini en nog een aria uit Faust van Charles Gounod. Het orkest speelt tevens een intermezzo uit Le Villi van Puccini en sluit dit concert af met La Valse van Maurice Ravel.

Tickets

Het reserveren van tickets is mogelijk vanaf vandaag om 13 uur. U kunt de plaatsen (maximum 4 per aanvraag) reserveren op het volgende webadres: https://kanselarij.belgium.be/nl/tickets.

Personen voor wie online reserveren geen optie is, kunnen vanaf vandaag om 13 uur bellen naar Bozar Tickets op het nummer 02 507 82 00, dat bereikbaar is van maandag tot en met zaterdag tussen 13 en 18 uur, of zich ter plaatste begeven (Ravensteinstraat 18 te 1000 Brussel) van dinsdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

logo
logo