20 jun 2023 13:19

Concert in Flagey in Preludium tot de Nationale Feestdag: 20 juli 2023

Op donderdag 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert. Dit klassieke muziekconcert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, samen met het Belgian National Orchestra en Flagey, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.

Dit jaar zal het concert uitzonderlijk plaatsvinden in de legendarische Studio 4 van Flagey, waar zowel de architectuur als de akoestiek ongeëvenaard zijn. De Koning en de Koningin zullen het concert bijwonen.

Programma
De solist is de cellist Victor Julien-Laferrière, Eerste Laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2017. Hij zal begeleid worden door het Belgian National Orchestra, onder leiding van Antony Hermus.

Het concert zal aanvangen met de Suite uit Romeo & Juliet van Sergei Prokofiev. Vervolgens zullen we luisteren naar het Celloconcerto in e op. 85 van Edward Elgar.

Tickets
Inschrijven kan vanaf donderdag 22 juni om 12 uur. Om plaatsen te reserveren (maximum 2 per aanvraag) volstaat het online een reservatie te maken via het volgende adres: https://kanselarij.belgium.be/nl/tickets.

Personen die niet online kunnen inschrijven, kunnen bellen naar Ticketshop Flagey op het nummer 02 641 10 20 of zich ter plaatse inschrijven (Heilig-Kruisplein te 1050 Brussel), van dinsdag tot vrijdag, van 12 tot 17 uur.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

logos
logos