12 mei 2016 14:12

Conferentie 1001 beslissingen – Red de biodiversiteit

Vrijdag 20 mei 2016 van 9 tot 15 uur in het Museum voor Natuurwetenschappen Vautierstraat 29 in 1000 Brussel In 2016 vieren we de 20ste verjaardag van de Belgische ratificatie van het Biodiversiteitsverdrag.
 

Ter gelegenheid van de Internationale dag van de biodiversiteit nodigen het Nationaal knooppunt biodiversiteit en de regionale en federale administraties voor leefmilieu u uit om deze verjaardag samen met ons te vieren.

 

Met inbreng van de bevoegde ministers Dhr. René Collin, Waals Minister van Natuur, Mevr. Marie Christine Marghem, Federaal Minister van Leefmilieu, Presentatie en omkadering door journalisten Han Renard (Knack), Sara De Paduwa (RTBF) en Eddy Caekelberghs (RTBF)

• conferentie en debat met inbreng van het publiek

• de ministers gaan een engagement aan

• netwerklunch en randanimatie

 

Het gedetailleerd programma vind je in bijlage van deze mail. Tijdens deze dag presenteren de bevoegde ministers de politieke beslissingen uit het verleden en voor de toekomst. Er wordt een debat georganiseerd waarbij ook het publiek en de beleidsvoerders van morgen het woord krijgen. De winnaars van de wedstrijd 1001 ideeën krijgen hun prijs overhandigd tijdens een officiële uitreiking. Tijdens de networking lunch zetten de administraties voor leefmilieu hun terreinacties en projecten in de kijker aan de hand van infostands, filmpjes, spelletjes en fototentoonstellingen.

 

Deze dag kadert in het ruime programma van "1001 voor de biodiversiteit, 1001 ideeën, 1001 acties, 1001 beslissingen" dat je kan vinden op: http://www.1001voorbiodiversiteit.be/nl Biodiversiteit is leven! Maar dat leven wordt bedreigd... Na de wereldwijde mobilisatie voor het klimaat is een gelijkaardige politieke impuls voor de biodiversiteit, het leven op aarde, meer dan broodnodig. De toekomst van de planeet ligt in onze handen. Goede beslissingen zijn nodig om concrete vooruitgang op het terrein te boeken.

 

Bedankt om je aanwezigheid te bevestigen aan Yannick.Siebens@natuurwetenschappen.be Contactpersonen 1001 voor de biodiversiteit en voor de conferentie op 20/5 Nationaal knooppunt biodiversiteit Hendrik Segers - hendrik.segers@naturalsciences.be - 02 627 43 10 Marc Peeters - marc.peeters@naturalsciences.be - 02 627 45 65