15 feb 2013 12:59

De Douane rekruteert!

De Douane zoekt 167 bachelors en 157 niveaus C (diploma hoger secundair) voor Brussel, Gent en Hasselt, voor de havens van Antwerpen en Zeebrugge en voor de luchthavens van Zaventem en Oostende.

België is de logistieke draaischijf van Europa. Ploegenarbeid door douaniers is dus van cruciaal belang voor het Europese goederenverkeer. Een 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 beschikbare douane is een must voor een veilig verkeer van en naar België en Europa.

Door hun werk op het terrein, zullen de toekomstige douaniers meewerken aan de prestaties van onze havens en luchthavens en terzelfdertijd, bijvoorbeeld verhinderen dat het speelgoed van onze kinderen geen kwaliteitslabel draagt en hierdoor misschien gevaarlijk is. In de strijd tegen de namaak verhindert de douanier dat de burgers geneesmiddelen kopen die nagemaakt zijn en dus schadelijk voor de gezondheid zijn. Ook de drugs- en sigarettensmokkel staan hoog op de agenda van de Algemene administratie van de douane en accijnzen.

De kandidaten kunnen tot 1 maart 2013 via www.selor.be solliciteren.

De FOD Financiën richt zich bij deze wervingscampagne voor het eerst tot zijn personeel om via de sociale media nieuwe collega’s te helpen vinden.