06 feb 2017 12:21

De FOD Financiën wint met Fedopress de «International Tax Stamp Award»

De FOD Financiën heeft met zijn ultramoderne drukkerij Fedopress de «International Tax Stamp Award» gewonnen voor het drukken van de taksbandjes die op tabaksproducten komen.

      
Sinds 1 maart 2016, drukt de FOD Financiën in zijn drukkerij de nieuwe taksbandjes of fiscale kentekens. Voordien werden die door een privé-onderneming gedrukt.
Fedopress, de drukkerij van de FOD Financiën, is de enige drukkerij ter wereld die deze bandjes volledig digitaal drukt. Dit gedigitaliseerd procédé levert een uiterst beveiligd product op dat sneller en gemakkelijker te controleren valt op zijn authenticiteit. De fiscale zegels worden aangebracht op de sigarettenpakjes en andere tabaksproducten om te bewijzen dat de fabrikant ervan de accijnzen betaald heeft.
 

De uitreiking van deze award vond plaats in Berlijn tijdens het wereldwijde “International Tax Stamp Forum” waarop meer dan 140 landen aanwezig waren.
 

Fedopress is de drukkerij van de FOD Financiën, die in hoofdzaak 25 miljoen gepersonaliseerde documenten per jaar produceert. Fedopress drukt ook andere publicaties zoals handleidingen en brochures en levert zijn diensten aan verscheidene overheidsinstellingen waaronder de FOD Financiën. Fedopress kan ook beveiligde documenten drukken.