29 jul 2024 14:23

De Regie der Gebouwen is op zoek naar een aannemer die de 5de Europese School in Brussel zal bouwen!

De Regie der Gebouwen heeft net een overheidsopdracht gepubliceerd voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van een nieuwe Europese School in Brussel voor 3000 leerlingen. Deze zal gebouwd worden in Neder-Over-Heembeek, op een terrein dat eigendom is van de Belgische Staat en naast het Militair Hospitaal ligt.

De geïnteresseerde ondernemingen moeten hun kandidatuur uiterlijk op 23 september 2024 om 10 uur indienen op het e-Procurementplatform.

De werken zouden moeten beginnen in 2028 zodat het gebouw beschikbaar is aan het begin van het schooljaar in 2030.

Brussel heeft de eer de hoofdstad van Europa te zijn en haar instellingen te huisvesten. België is één van de zes landen die aan de personeelsleden van de Europese Instellingen de kans biedt hun kinderen naar school te laten gaan in officiële onderwijsinstellingen die gezamenlijk opgericht werden door de Europese Unie en de Belgische regering. Zo kunnen de kinderen van de kleuterschool tot de middelbare school genieten van meertalig onderwijs, gedeeltelijk in hun moedertaal. De volgende Europese school zal de wil weerspiegelen om een nieuwsgierige en respectvolle samenleving te creëren; we zullen ervoor zorgen dat ze een sereen leerkader aanbiedt voor de leerlingen en het onderwijzend personeel.
Mathieu Michel
uittredend staatssecretaris van de Regie der Gebouwen.

Een publiek-private samenwerking

Deze nieuwe Europese school zal gebouwd worden via een DBFM-procedure, waarbij DBFM staat voor Design, Build, Finance en Maintain.

Dat is een publiek-private samenwerking waarbij de Regie der Gebouwen op zoek gaat naar een privépartner voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van het complex.

Oproep tot geïnteresseerde aannemers

De kandidatuur dienen uiterlijk op 23 september 2024 vóór 10 uur op het e-Procurementplatform ingediend te worden.

Dat is een volledig gratis platform waarop de Regie der Gebouwen haar aankondigingen van overheidsopdrachten publiceert, met in bijlage het bestek en andere nuttige documenten voor het indienen van een kandidatuur of een offerte.

Toegang tot de DBFM-overheidsopdracht

Meer informatie over onze overheidsopdrachten

Meer informatie over het project