29 nov 2016 12:52

De vernieuwde MyMinfin

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt en de FOD Financiën stelden vandaag de vernieuwde e-service MyMinfin voor. MyMinfin steekt voortaan in een nieuw kleedje met een nieuwe look, een nieuw logo, een nieuwe manier van navigeren, toegang via tablet en smartphone en nieuwe en verbeterde functionaliteiten.

MyMinfin is niets minder dan de online toegangspoort naar onze elektronische diensten.

De gebruiker krijgt er toegang tot zijn documenten (fiscaal en patrimoniaal), kan er zijn fiscale balans raadplegen, zijn persoonlijke gegevens aanpassen en vragen te stellen aan de administratie. Bovendien wordt de historiek van interacties beveiligd opgeslagen.

Binnenkort zal men er ook online kunnen betalen. De schermen in MyMinfin kunnen ook aangepast worden naar de wensen van de gebruiker. Honderden formulieren staan al via MyMinfin ter beschikking, andere komen er de volgende jaren bij. MyMinfin wordt het elektronische loket dat 24 uur op 24 open is.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt: “We zetten opnieuw een belangrijke stap in de digitalisering en vereenvoudiging. Meer functionaliteiten, meer overzicht en een rechtstreekse digitale communicatie. Dat is wat burgers en bedrijven verlangen, en dat is wat we hen zullen bieden.”