23 aug 2004 14:00

Diefstallen - Inbraken - Verdwijning - Geluidshinder - ...

Politiezone Druivenstreek - Hoeilaart/Overijse

Politiezone Druivenstreek - Hoeilaart/Overijse

20/08/2004 14:00 uur Inbraakalarm in woning Een bewoonster van de Nilleveldstraat te Hoeilaart meldde dat het inbraakalarm van haar buren systematisch afging. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de bewoner van het huis aanwezig te zijn. Deze laatste wist te zeggen dat het alarm te wijten was aan de garagepoort die slecht afgesloten was.
20/08/2004 18:15 uur Diefstal uit voertuig Aan de bosrand van Overijse werd een Renault Twingo opengebroken. Er werden enkele voorwerpen en wat geld gestolen.
20/08/2004 19:20 uur Omgevallen boom In de Fr. Verbeekstraat viel een appelboom om. De boom viel op het fietspad en versperde de doorgang. De brandweer kwam ter plaatse om het fietspad weer vrij te maken. Er was geen verdere schade..
21/08/2004 06:00 uur Nachtlawaai Enkele jongeren stonden luid te roepen op de parking in de Emile Vandenbroeckstraat te Hoeilaart. Na een terechtwijzing door de politie gingen de jongeren naar huis en was het weer rustig. Buurtbewoners van Okaez en 2D's hadden klachten over het volume van de muziek van de beachparty. Aan de uitbaters werd gevraagd om de muziek wat zachter te zetten zodat de buurtbewoners van hun nachtrust konden genieten. Kort na deze interventie deed zich hetzelfde voor. Weerom werden de uitbaters aangesproken en werden er geen verder klachten meer ontvangen.
21/08/2004 22:20 uur Verkeersongevallen Op het kruispunt van de Dreef en de Kouterstraat in Overijse kwam een auto in de gracht terecht. De bestuurder merkte een slecht verlichte nadarafsluiting te laat op en verloor bij het ontwijken ervan de controle over het stuur. Er vielen geen gekwetsten, enkel het voertuig werd beschadigd. Dezelfde nacht werd een bromfietsster aangereden door een voertuig dat haar inhaalde. De bestuurder reed door, maar kon door de vriend van het slachtoffer toch tegengehouden worden. Bij controle door de politie bleek de bestuurder in het bezit te zijn van een leervergunning en mocht op dat ogenblik geen voertuig besturen. Bovendien had hij te veel alcohol gedronken. Het voorlopig rijbewijs van de jongeman werd op bevel van het parket meteen ingetrokken.
21/08/2004 21:30 uur Verdwijning Een patient van de instelling Prince Leopold bleek plots verdwenen te zijn. Niemand van het verplegend personeel kon haar nog vinden en ze verwittigden de politie. Controle van ziekenhuizen en gelegenheden in de buurt van de instelling waren eveneens negatief. De magistraat van wacht werd gecontacteerd. Kort nadien dook de dame weer op in de instelling. Ze was een ommetje gaan maken.
22/08/2004 04:00 uur Diefstal in woning Een woning in de Hertenlaan in Hoeilaart werd door inbrekers bezocht. De twee zonen van de eigenaars waren alleen thuis en deden alsof ze sliepen totdat de inbrekers er vandoor gingen met de buit. De auto van de familie en een schilderij werden ontvreemd.