21 jan 2019 13:44

Duurzaam investeren in België: seminarie FRDO 29 januari Brussel

De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling werkt momenteel rond de financiering van de transitie naar een koolstofneutrale economie. In dit kader organiseert de raad een tweede seminarie over de implementatie van het Actieplan "duurzame groei financieren" van de Europese Commissie.

Het semarie gaat onder meer over de Europese regelgeving rond informatie in verband met duurzame beleggingen en duurzaamheidsrisico’s en over de herziening van de richtsnoeren inzake niet-financiële informatie.Wat zijn de gevolgen voor de actoren van de financiering van de transitie in België en in Europa: institutionele investeerders, vermogensbeheerders, beleggers, NGOs, financiële regulatoren?

Er zijn presentaties van Marie BAUMGARTS (Skandinaviska Enskilda Banken AB, Stockolm)(TBC), Dominique BLANC (Novethic, Paris), Sven GENTNER (Europese Commissie), Jean-Marc GOLLIER (Eubelius, Brussel) en Yvonne ZWICK (Rat für Nachhaltige Entwicklung, Berlin).

Praktisch: dit seminarie vindt plaats op dinsdag 29 januari 2019 van 09:00u tot 17:00u in Brussel: FOD WASO, Zaal Storck (Zuidstation, Ernest Blerotstraat 1).

Voertaal van het seminarie is Engels. Er is GEEN simultaanvertaling voorzien. Deelname is gratis maar inschrijven is noodzakelijk via deze link:
https://frdo-cfdd-admin.be/Account/JoinForum/835/