23 jun 2015 14:40

Een product/diensteconomie als stap naar een duurzame ontwikkeling

Draagt diensten leveren in plaats van producten, bij tot een duurzamer economie? Dienen we in te zetten op de gebruikswaarde van een product in plaats van op zijn ruilwaarde, en op delen in plaats van hebben? In opdracht van de FRDO werkte projectbureau EcoRes een studie uit over een nieuw economisch model dat op deze vragen een antwoord biedt: de functionaliteits- of product/diensteconomie. Daarin komen ook verschillende ondernemingen aan bod die dit model reeds in praktijk hebben gebracht.

U vindt de studie op onze website (in het Frans, er is ook een samenvatting in het Nederlands beschikbaar). Volgende donderdag 25 juni (11.45 tot 14u) organiseert de FRDO in het VBO-gebouw (Ravensteinstraat 4 te 1000 Brussel) een lunchdebat waarop de auteurs hun conclusies toelichten, en Cambio (car-sharing), Desso (leasing van vasttapijt) en Tale Me (leasing van kleding voor kinderen en zwangere vrouwen) hun verhaal brengen.
Graag een seintje aan Koen Moerman (koen.moerman@frdo.be, 0473 321 387) indien u dit debat wil bijwonen of op een ander moment een interview wenst met de auteurs.