23 sep 2015 11:27

Een week van beweging bij de FOD Financiën!

Van 21 tot 25 september, nemen de medewerkers van de FOD Financiën deel aan de Move week. Alle personeelsleden zijn tijdens deze week uitgenodigd om deel te nemen aan verscheidene sportactiviteiten in alle uithoeken van het land. Het orgelpunt van de week vindt op 25 september plaats in het Koning Boudewijnstadion.


De week kadert in de Europese Move week die gelijktijdig  plaatsvindt  in gans Europa. Men wil tegen 2020 door sport of fysieke activiteiten 100 miljoen Europeanen in beweging krijgen.
Bij de FOD Financiën denkt men aan de gezondheid van de medewerkers door hen fysieke activiteiten te laten beoefenen. Het is de bedoeling om er op termijn voor te zorgen dat de medewerkers maximaal bewegen hetzij tijdens de middagpauze of ’s avonds. Een werkomgeving die aanzet tot bewegen zorgt voor een betere werksfeer, een verhoogde productiviteit en heeft een aantrekkelijke uitstraling. Een gezonde medewerker  is ook een aanwezige medewerker. Met de Move week bekampt men ook het absenteïsme.

Gedurende gans de week worden tijdens de middagpauze verschillende activiteiten georganiseerd:
- 12 sporten
- Move speech: tips om gezonder te eten
- begeleide wandelingen in verschillende steden
- basketbalinitiatie door beroeps
- een groot slotevent in het Koning Boudewijnstadion waar verschillende sportactiviteiten aangeboden worden op 25 september in de namiddag.