01 jun 2015 12:31

Elke Sleurs en Marie-Christine Marghem nodigen u uit om de wondere wereld van de bijen te ontdekken

In het kader van de Week van de Bij stellen Elke Sleurs, Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid en Marie-Christine Marghem, Minister bevoegd voor Leefmilieu, op 3 juni het BZZZZZ-parcours van het Museum voor Natuurwetenschappen voor.

Bijen zijn de belangrijkste bestuivende insecten. Zowel in België als in de rest van de wereld neemt de sterfte van honingbijen toe en verdwijnen wilde bijen. Nochtans verlenen die noeste werkers het leefmilieu en onze samenleving onmisbare diensten. Vanuit die vaststelling ontwikkelden het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heel wat instrumenten om groot en klein te sensibiliseren. Hun recentste creatie is het bijenparcours, dat in het Museum voor Natuurwetenschappen speciaal ontwikkeld werd voor gezinnen en (school)groepen.

 

Van 10u30 tot 12u zullen Nederlandstalige en Franstalige leerlingen mevrouw Sleurs en mevrouw Marghem volgen en de 380 bijensoorten ontdekken die in onze tuinen en onze velden leven. Spelenderwijs zullen ze leren hoe ze harmonieus kunnen samenleven met die onvermoeibare verzamelaars. Want er staat geen leeftijd op het helpen beschermen van bijen, niets is eenvoudiger. Ga dus naar www.levedebijen.be en zet u in voor de bijen! 

 

Praktische informatie:
10u: onthaal van de journalisten en aankomst van de kinderen
10u30: start van het bijenparcours
De pedagogische animatie wordt verzorgd door de Koninklijke Belgische Vereniging voor Entomologie (KBVE) en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).
Contact: Marc Peeters (KBIN): marc.peeters@naturalsciences.be – T: 02/627.45.45


Contactpersonen pers:
Yannick Siebens (KBIN): yannick.siebens@naturalsciences.be  – T: 02/627.43.77
Sven Heyndrickx (FOD VVVL): sven.heyndrickx@gezondheid.belgie.be – GSM: 0473 83 64 90.