18 okt 2024 17:16

Erkenning van mantelzorgers: aanpassing van de modelverklaring op eer

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke een ontwerp van koninklijk besluit goed betreffende de afstemming van de federale wetgeving over de erkenning van de mantelzorger op het Vlaamse besluit inzake sociale bescherming.

Met het koninklijk besluit van 13 september 2023 betreffende de erkenning van de mantelzorger en de toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger werd een discrepantie tussen de federale en de Vlaamse regelgeving verholpen.

Hierbij werd de federale wetgeving afgestemd op het Vlaams besluit inzake sociale bescherming. Bij de invoering van deze wijziging werd echter geen rekening gehouden met de aanpassing van de modelverklaring op eer in de bijlage bij het koninklijk besluit. Het ontwerp van koninklijk besluit beoogt de desbetreffende bijlage in overeenstemming te brengen met de eerder ingevoerde wijziging.

Het ontwerp wordt ter ondertekening voorgelegd aan de Koning.

Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van bijlage 1 van het koninklijk besluit van 16 juni 2020 tot uitvoering van de wet van 12 mei 2014 betreffende de erkenning van de mantelzorger en de toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger