29 nov 2013 11:55

EU Ecolabel schenkt 5 maal prijzen weg

Douchegel, verf, handdoeken, vaatwasmiddel en een hotelovernachting maar dan allemaal in een milieubewuste vorm! Dat is de inzet van de online promotiecampagne van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. De ambitie is het Europees Ecolabel (EU Ecolabel) bekender te maken bij het grote publiek. De wedstrijd gebeurt via een quiz op de Facebookpagina www.facebook.com/Ecolabel.be
 

 

De prijzen

De prijzenpot is heel gevarieerd. De prijzen mogen dan heel verschillend zijn, ze hebben één ding gemeen: ze dragen allemaal het EU Ecolabel, het bewijs dat ze mild zijn voor het milieu, maar prima van kwaliteit.

 

De wedstrijd

De eerste wedstrijd start op 29 november 2013 en loopt tot 5 december  2013 middernacht. Tijdens deze wedstrijd maken de deelnemers kans om douchegel met het EU Ecolabel te winnen. Na afloop van deze wedstrijd staan er nog 4 bijkomende wedstrijden op het programma. Voor Valentijn zal er één overnachting te winnen zijn, bij het begin van de lente bestaat de prijzenpot uit handafwasmiddel en vaatwastabletten. Ter gelegenheid van Moederdag geven we handdoekensetjes weg en tijdens de zomer kunnen er waardebonnen worden gewonnen om EU Ecolabel verf aan te kopen.

 

Het bloemenlogo met de sterren

Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieulabel. Het is in het leven geroepen door de Europese Commissie en wordt toegekend aan producten en diensten die het milieu minder belasten. Momenteel zijn er meer dan 25 productcategorieën die het EU Ecolabel kunnen verkrijgen: schoonmaakmiddelen, textiel, papierproducten, televisies, laptops, hotels, … de lijst is lang. In België werd aan meer dan 1350 producten het EU Ecolabel uitgereikt. Het aantal producten beschikbaar op de markt is nog groter omdat het label in heel Europa kan worden uitgereikt. De consument kan het EU Ecolabel gemakkelijk herkennen in de winkel. Het logo vormt een bloem, waarvan de blaadjes sterren zijn.

 

Dubbele zekerheid

Het EU Ecolabel biedt de consument dubbele zekerheid. De producten met het EU Ecolabel moeten namelijk voldoen aan strenge eisen, zowel op gebied van milieuvriendelijkheid, als op gebied van kwaliteit. Op die manier verzekert het  EU Ecolabel de consument dat hij een kwalitatief hoogstaand, en tevens een milieuvriendelijker product heeft gekocht.


Meer info: www.ecolabel.be

Contact:
Jan Eyckmans – 0495254729
Hannelore Schorpion – 0486887643
Kathelijne De Ridder – 0477871053