07 okt 2021 08:50

Federale overheid zoekt honderden IT’ers en zorgverleners

De coronacrisis maakte duidelijk dat we meer dan ooit moeten inzetten op een zorgzame én digitale samenleving. De federale overheid wil dat voornemen waarmaken door heel wat nieuwe krachten aan te werven. Daarom start vanaf donderdag 7 oktober een uitgebreide rekruteringscampagne gericht op IT’ers en zorgverleners.

Meer dan 250 vacatures

De komende weken lanceert de federale overheid meer dan 250 vacatures voor uiteenlopende functies in de domeinen van IT en zorgverlening. De nood aan vers bloed is hoog, want in de nasleep van de coronacrisis wordt prioritair werk gemaakt van een robuustere gezondheidszorg en een verdere digitalisering. Voor sommige van de openstaande jobs is ervaring vereist, voor andere dan weer niet, dus ook voor pas afgestudeerden liggen er kansen.

Hoewel de vacatures zich beperken tot twee segmenten zijn ze heel divers. Het gaat om IT-functies als ontwikkelaar, business analist, netwerkarchitect, security manager of helpdeskmedewerker. Daarnaast heb je zorggerelateerde functies als arts, beheerder van wetenschappelijke dossiers, inspecteur, evaluator of verpleegkundige. Al deze vacatures vind je bovendien bij heel verschillende federale organisaties, een twintigtal in totaal, waaronder de FOD Volksgezondheid, Belnet, de Koninklijke Bibliotheek, de FOD Binnenlandse Zaken of het RIZIV.

Geen werkgever als een andere

Petra De Sutter, minister van Ambtenarenzaken, hoopt dat velen bereid zijn om een uitdaging bij de federale overheid aan te gaan. “De coronacrisis heeft het belang van IT-en zorgmedewerkers ongezien doen toenemen. Ook de federale overheid heeft dus nood aan meer van deze profielen. Ik moedig ieder van hen aan om een uitdaging bij de federale overheid aan te gaan. Je kan als ambtenaar je steentje bijdragen aan een betere samenleving en een goed werkende overheid, wat alle burgers en bedrijven ten goede komt. Als je het mij vraagt, is die maatschappelijke meerwaarde een van onze grootste troeven!

Werken met het algemeen belang voor ogen is slechts één aspect waarmee de federale overheid zich onderscheidt als werkgever. Al wie er werkt, krijgt ook de kans om zich voluit te ontwikkelen dankzij een ruim aanbod aan opleidingen en doorgroeimogelijkheden. Terwijl je naar resultaten toewerkt, kan je gebruikmaken van een flexibele uurregeling en een soepele omgang met telewerk, wat het makkelijker maakt om de perfecte balans te vinden tussen werk en privé.

Jobsite in een nieuw jasje

Om de meer dan 250 vacatures ingevuld te krijgen, wordt een grote rekruteringscampagne opgezet over verschillende kanalen heen. Dat gebeurt voor het eerst onder de noemer werken voor .be, de nieuwe employer brand van de federale overheid. Deze rebranding gaat gepaard met een compleet nieuwe look-and-feel die ook zichtbaar zal zijn op de jobsite www.werkenvoor.be. Geïnteresseerden vinden er alle info terug over de vacatures en kunnen er kennismaken met federale medewerkers die getuigen over wat werken voor de federale overheid inhoudt.