12 apr 2017 17:07

Feit en fictie in de (nieuwe) media: op weg naar het post-truth tijdperk? Persprijs duurzame ontwikkeling FRDO

Op donderdag 11 mei (14u) vindt de uitreiking plaats van de jaarlijkse FRDO-Persprijs. Dit jaar zijn de gedrukte en elektronische media  aan de beurt. Traditiegetrouw is er tijdens de uitreiking een duolezing over een actueel onderwerp. Dit jaar is het thema  «Feit en fictie in de (nieuwe) media: op weg naar het post-truth tijdperk ?».

Het event vindt plaats in zaal Pollack van het Residence Palace te Brussel. Om 14u starten we met twee speeches over het thema  «Feit en fictie in de (nieuwe) media: op weg naar het post-truth tijdperk?».  Wat wordt in de media als nieuws gepresenteerd, welke rol spelen de sociale media inzake «alternative truths», hoe beïnvloedt dit het beleid? Twee eminente sprekers geven hun antwoorden op deze vragen : Karel Verhoeven, hoofdredacteur van De Standaard, en Gérald Bronner, professor sociologie Paris Diderot.
Om 15u stellen we u dan de zes laureaten van de Persprijs en hun bekroonde inzending voor aan de hand van een videoreportage.  Nadien (16u) volgt er een receptie in de patio.

Meer informatie over de Persprijs vindt u op onze site. Tijdens het event is er simultaanvertaling NL-FR. Deelname is gratis, en u kan u inschrijven via deze link: http://frdo-cfdd-admin.be/Account/JoinForum/707/