16 nov 2015 15:04

Filmreportage “De ronde van klimaatneutraal België” in première

Donderdag 26/11 vindt de première plaats van de filmreportage “De ronde van klimaatneutraal België”, meer bepaald in cinema  Aventure, centrumgalerij (ingang via Kleerkopersstraat 57) te Brussel, van 16.30 tot 17.30u. Om deze voorstelling bij te wonen, dient u een mailtje te sturen naar chris.schuurmans@frdo.be . Wees snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

“De ronde van klimaatneutraal België” is een filmreportage van Rumblefish en Zero Emission Solutions. Presentator Jan Matthys gaat in deze Belgische road movie op zoek naar lokale oplossingen voor het mondiale klimaatprobleem. Van Gent naar Aalst, Flobecq, Brussel, Houthalen , Luik, Waimes en Malempré : telkens met een duurzaam vervoermiddel, dat spreekt. De reportage wordt op 7 en 8 december tijdens een side-event van de COP Parijs vertoond als Belgische inbreng.
Deze filmreportage wordt gefinancierd door de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling. De raad wil zo de aandacht vestigen op de rol die lokale overheden, verenigingen en burgers (kunnen) spelen in de transitie naar een koolstofarme samenleving. Windmolens, fietsstraten, moestuintjes, zonnepanelen, plaatselijke voedselmarkten, dakisolatie, warmtenetten op basis van snoeisel ... Er gebeurt veel in ons land, en hopelijk inspireert deze reportage zowel publiek als politiek om de klimaatengagementen van de COP Parijs waar te maken.