22 mei 2015 16:13

Financiën helpt doven en slechthorenden

Vanaf dinsdag 26 mei helpt de FOD Financiën voor het eerst doven en slechthorenden met het invullen van hun belastingaangifte.


Doven en slechthorenden kunnen hulp krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte op één van de permanenties, die speciaal voor hen georganiseerd worden, in 12 verschillende kantoren van de FOD Financiën, 6 in Vlaanderen, 5 in Wallonië en 1 in Brussel.

Financiën organiseert twee soorten permanenties:
• met tolk ter plaatse: een halve dag per kantoor tussen 26 mei en 5 juni;
• met tolk op afstand: elke dag tussen 8 en 12 juni in elk betrokken kantoor, in samenwerking met het Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven en het Centre Relais Visiophonie.

De Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt, juicht dit initiatief toe te meer omdat het aansluit bij het Regeerakkoord: “De fiscale administratie zet meer dan ooit in op klantvriendelijkheid.  Het is belangrijk dat we voor iedereen de gepaste ondersteuning bieden en zo drempels verlagen."

De volledige lijst van deze speciale permanenties : http://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte/aangifte2015/hulp_bij_het_invullen/doven_en_slechthorenden/