23 jul 2014 11:20

FOD Financiën zet in op satellietwerken.

Satellietwerken bij de federale overheid is nergens zo uitgebreid mogelijk als bij de FOD Financiën.

Naast telewerken of thuiswerk kan de ambtenaar bij Financiën ook werken vanuit een satellietkantoor op 57 verschillende plaatsen verspreid over heel België. Deze en volgende maand komen er trouwens nog vier kantoren bij.

Tele- en satellietwerk is voortaan ook onbeperkt combineerbaar. Uiteraard steeds in overleg met de dienstleider. Voor de werknemers biedt dit nog meer mogelijkheden om het evenwicht tussen werk en privé-leven te vinden, vooral voor zij die een nieuwe administratieve standplaats kregen door de reorganisatie.

Diegenen die verkiezen om in een satellietkantoor te werken eerder dan van thuis uit doen dit omdat ze in een rustiger omgeving, voorzien van alle professionele infrastructuur terecht komen en er het contact met collega’s behouden.

Het netwerk van ons satellietkantoren kadert in een samenwerkingsproject met andere FOD’s zoals Volksgezondheid en Mobiliteit en Vervoer en het FAVV.

In 2013 registreerde de FOD Financiën 66.173 TAW-dagen, de verzamelnaam voor tele- en satellietwerk. In 2014, tot einde mei, zijn dat al 54.935 dagen door 5.722 personeelsleden. Een kwart van ons personeel doet aan tele- en/of satellietwerk.

In 2014 werkten op vijf maanden tijd al 293 mensen in een satellietkantoor. Ter vergelijking waren er dat voor het hele jaar 2013 slechts 169. 143 medewerkers combineren intussen ook al tele- en satellietwerk.