12 jun 2017 15:07

Geïmporteerde voertuigen kunnen nu ook op afspraak ingeschreven worden!

Vanaf maandag 12 juni kunnen mensen die een wagen uit het buitenland hebben ingevoerd, die ook op afspraak laten inschrijven in het DIV kantoor in Brussel. Een geïmporteerd voertuig inschrijven vraagt meer tijd dan de inschrijving van een voertuig dat in België is aangekocht. Om lange wachtrijen aan het DIV loket te vermijden zal het vanaf 12 juni mogelijk zijn om op afspraak een geïmporteerd voertuig in te schrijven. Het aantal DIV medewerkers dat zich met deze dossiers zal bezig houden is uitgebreid van 1 medewerker naar 3.

WANNEER
Afspraken kunnen in de voormiddag doorgaan van 8.30u tot 11.50u. In de namiddag kunnen afspraken gemaakt worden van 13u tot 15.20u. Afspraken kunnen dezelfde dag nog gemaakt worden.

HOE
Wie een afspraak wil maken kan dat doen via www.mobilit.belgium.be.  

WAAR
DIV kantoor Brussel
Vooruitgangstraat 56, 1210 Brussel

 

De FOD Mobiliteit wil met deze maatregelen burgers helpen om hun voertuig zo snel en vlot mogelijk te kunnen inschrijven.

Uiteraard is het niet verplicht om geïmporteerde voertuigen persoonlijk via een DIV loket in te schrijven, wie dat wil kan ook nog altijd het roze inschrijvingsformulier – dat je via de verzekeraar of garagehouder kan krijgen – via bpost aan de DIV bezorgen.

Vorig jaar werden er in ons land 1.713.829 voertuigen ingeschreven, waarvan er 270.145 uit het buitenland geïmporteerd werden.

 

Meer info:
Sven Heyndrickx
Woordvoerder FOD Mobiliteit en Vervoer
0473/83.64.90