09 okt 2013 15:53

Herinnering: België verwelkomt de 15e Europese dag voor Orgaandonatie en Transplantatie

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en de Europese Raad presenteren morgen de activiteiten die ze op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober organiseren in het kader van de  15e Europese dag voor Orgaandonatie en Transplantatie.

De persconferentie gaat door om 13u in de Militiezaal in het stadhuis van Brussel. Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx, Brussels burgemeester Freddy Thielemans en de vertegenwoordigers van de Europese Raad zullen aanwezig zijn om de pers te woord te staan. Tijdens de persconferentie zal de minister een speciaal Beldonor-kostuum aan Manneken Pis overhandigen.


De bedoeling van deze dag en activiteiten is de orgaandonors en hun familie in de bloemetjes te zetten, én om het grote publiek te sensibiliseren over orgaandonatie. Elk jaar wachten in ons land meer dan 1.000 mensen op een orgaantransplantatie, die hun een nieuw leven kan geven.

 

PRAKTISCHE INFO
Wat: Persconferentie 15e Europese dag voor Orgaandonatie en Transplantatie
Waar: Militiezaal, Stadhuis Brussel
Wanneer: Donderdag 10 oktober, 13u

 

ACTIVITEITENPROGRAMMA
Donderdag 10 en vrijdag 11 oktober: expertenvergadering Europese Raad
Vrijdag 11 oktober, 20u: Concert ter ere van de orgaandonors met José Van Dam, Miyaghi Osada en het Ensemble Orchestral de Bruxelles in de St-Michiels en St-Goedelekathedraal, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid prinses Astrid.


Zaterdag 12 oktober:
- 14u: aankledingsceremonie Manneken Pis (Grote Markt, Brussel)
- 14-17u: infodorp, spelletjes en Beldonortaart (Muntplein, Brussel)
Contactpersonen:
- Jan Eyckmans (NL) : 0495/ 25 47 24
- Vinciane Charlier (FR) : 0475/ 93 92 71