25 jan 2019 16:27

Het Europees Parlement steunt het unieke EUDONORGAN-evenement in orgaandonatie

Op maandag 18 februari 2019 zal het Europees Parlement het evenement getiteld: “Why Organ Donation Matters to Us All” organiseren binnen het EU gefinancierd -EUDONORGAN-project, dat als doel heeft de interesse en de steun voor orgaandonatie te verhogen, zowel bij professionelen in de gezonheidssector als bij het publiek.

Het evenement brengt patiënten, belangengroepen, experten, transplantatieorganisaties, nationale autoriteiten als ook EU-instituten samen, wat de unieke mogelijkheid creëert om hun visies uit te wisselen omtrent hun gemeenschappelijk doel: het verhogen van orgaandonatie en transplantatie.

Daarom nodigen de organisatoren eveneens journalisten uit die interesse tonen in orgaandonatie en transplantatie, om dit unieke evenement bij te wonen. U bent van harte welkom om deel te nemen in het Europees Parlement, kamer A5E-2, op maandag 18 februari 2019, van 9u tot 13u. U dient zich op voorhand te registreren te laatste voor 5 februari, 2019 (zie annex voor volledige registratieprocedure).

Het evenement omvat een persconferentie en eindigt met en herdenkingsmoment opgedragen aan orgaandonatie, evenals een bezoek aan de BELDONOR-bus voor het Europese parlement, en dit onder leiding van Europarlementariër Hilde VAUTMANS.

Over het EUDONORGAN-project
Het EUDONORGAN-project “Training and Social Awareness for Increasing Organ Donation in the European Union and Neighbouring Countries”, is een initiatief van het Europees Parlement gesteund door de Europese Commissie. De unieke waarde van dit project is dat zowel professionelen binnen de gezondheidssector, patiënten, patiënentorganisaties, communicatiespecialisten, journalisten en beleidsmakers samenkomen voor opleiding en bewustmakingsinitiatieven in orgaandonatie.

Het evenement in het Europees Parlement is één van de zes EU-gefinancierde EUDONORGAN-bewustmakingsinitiatieven die binnen de ganse EU worden gehouden (Athene, Brussel, Budapest Lissabon, Stockholm en Warsaw).

Voor meer informatie:
http://eudonorgan.eu/why-organ-donation-matters-to-us-all-eudonorgan-social-awareness-event-on-organ-donation/

Perscontact: Elisa Vera (elisa.vera@dtifoundation.com)