23 mei 2022 14:39

Hulp bij het invullen van de aangifte: vooraf telefonisch een afspraak maken

We merken de laatste dagen dat burgers die een papieren aangifte in de bus kregen, naar de kantoren van de FOD Financiën komen om er hulp te krijgen bij het invullen ervan. We herinneren er aan dat hulp bij het invullen enkel kan na afspraak op het nummer 02 575 56 66.

Sinds dit jaar kunnen burgers zich opnieuw in onze kantoren laten bijstaan bij het invullen van hun aangifte maar de werkwijze is veranderd. Ter plaatse kan er geen afspraak meer gemaakt worden. Men moet het nummer 02 575 56 66 telefoneren om een afspraak te maken.

De burgers kunnen kiezen voor :

  • een telefonische afspraak, een medewerker zal hen op het afgesproken tijdstip opbellen om samen met hen de aangifte in te vullen;
  • een afspraak in onze kantoren.

Er zijn op die manier al 133.000 afspraken om de aangifte in te vullen, gemaakt. Slechts in 5 % van de gevallen kiest men voor een afspraak in onze kantoren. Nadat onze kantoren de voorbije twee jaar gesloten waren, verkiest men inderdaad de telefonische hulp omwille van het gemak.

De hulp loopt op 30 juni af. Er wordt aangeraden om nu al een afspraak vast te leggen ook al heeft men zijn aangifte nog niet gekregen zodat men niet hoeft te wachten aan de telefoon en niet beperkt is in de keuze van een afspraakmoment.

Voor alle andere vragen kan gebeld worden naar het telefoonnummer op de  aangifte of naar het Contact center op het nummer 02 572 57 57.