27 nov 2019 17:02

Illegale import van vlees en bushmeat: conferentie op 3/12

Elke maand wordt er nog vlees of bushmeat illegaal ons land binnengebracht door vliegtuigpassagiers. Omdat deze illegale import risico’s kan inhouden voor de dierlijke en menselijke gezondheid en de biodiversiteit, onderneemt de overheid actie.


Op dinsdag 3 december organiseert de FOD Volksgezondheid een conferentie met nationale en internationale experten over de resultaten van twee onderzoeken die uitgevoerd werden op stalen van illegaal geïmporteerd vlees en bushmeat dat in beslag genomen werd op onze nationale luchthaven.

De 150 deelnemers aan de conferentie zijn actief in internationale organisaties, bij de overheid, in de luchtvaartsector, in private bedrijven, in NGO’s die werken rond natuurbehoud, in de academische wereld en in de sector van de dierengezondheid. Samen zoeken ze naar oplossingen om de illegale import van vlees en bushmeat terug te dringen.

Informatie voor de pers

De conferentie vindt plaats in de RESIDENCE PALACE, Wetstraat 155, 1040 Brussel.

Op een infomoment voor de pers om 10.30u. informeren we u graag over de belangrijkste resultaten van deze onderzoeken en over de belangrijkste aanbevelingen.
U kan het volledige programma vinden op: https://www.biodiversity.be/4854.
Contact : Jan Eyckmans, woordvoerder FOD Volksgezondheid, jan.eyckmans@health.fgov.be - GSM : 0495 25 47 24