23 feb 2012 14:08

Inbeslagnames van drugs in Zaventem

Overzicht van de drugsvangsten door de Douanediensten in de luchthaven van Zaventem tijdens het voorbije jaar.

In 2011 hebben de opsporingsdiensten van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen uitstekende resultaten behaald in de strijd tegen verdovende middelen. In totaal werden door de Groep Anti-Drugs te Zaventem 240 dossiers betreffende inbeslagname van drugs geopend.

Deze dossiers hadden betrekking op 4865 eenheden pillen die vallen onder de drugswetgeving, 11 kg hasj, 37 kg marihuana, 226 kg cocaïne poeder waarvan 100 kg werd gevonden in koelboxen met verse tonijn, 153 kg vloeibare cocaïne aangetroffen in een zending tropische vissen, 17 kg heroïne en 597 kg khat.

De situatie bleek het meest problematisch voor de chartervluchten afkomstig uit de Dominicaanse Republiek waarop regelmatig drugkoeriers werden gevat.

Wat 2012 betreft, werden tot nog toe reeds 18 vaststellingen gedaan; waarbij het merendeel van de gevallen opnieuw vaststellingen zijn op de chartervluchten afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Niettegenstaande de vele vaststellingen, zien we dat het fenomeen nog steeds toeneemt.