22 jul 2015 13:12

INSECTA, het insectenrijk – Koninklijk Paleis

Zoals ieder jaar zet het Koninklijk Paleis van Brussel tijdens de zomer zijn deuren open voor het grote publiek voor een nieuwe tentoonstelling over het thema “Wetenschap en cultuur op het Paleis”. Deze expo is dé gelegenheid om deze mythische plaats gratis te bezoeken en wat bij te leren over de wereld van de insecten.

Voor deze uitzonderlijke tentoonstelling ontmoeten de entomologie en de kunst elkaar rond het insect, een klein, fascinerend en tegelijk weerzinwekkend wezentje, dat voor de mens echter een wonderlijke artistieke inspiratiebron is. INSECTA biedt de gelegenheid om verschillende domeinen van de wetenschap tegenover elkaar te stellen en een uitgekiende selectie van uitzonderlijke werken voor te stellen, samen met hun entomologische modellen, afkomstig uit de federale wetenschappelijke instellingen.

Op deze nieuwe zomertentoonstelling kunt u de vele gedaanten van het insect in de kunst, de literatuur en de filmwereld ontdekken. De bezoekers kunnen daarenboven de befaamde Heaven of Delight van de bekende Antwerpse artiest Jan Fabre bewonderen. Dit kunstwerk, dat in 2002 werd ingehuldigd, siert vandaag nog steeds de zoldering van de Spiegelzaal, die bedekt is met duizenden kevers.

Deze tentoonstelling, gerealiseerd in partnerschap met de Kanselarij van de Eerste Minister en het federale Wetenschapsbeleid, vormt ook de gelegenheid om de bezoekers te sensibiliseren rond wetenschap en onderzoek en om bepaalde minder bekende verzamelingen van het federale erfgoed voor te stellen aan het grote publiek.

Koninklijk Paleis van Brussel, Paleizenplein. Gratis toegang.
Van 22 juli tot en met 6 september 2015, van 10.30 tot 16.30 uur. Gesloten op maandag.