09 okt 2017 16:22

Internationale conferentie duurzame ontwikkeling 12 oktober 2017 Maastricht

Internationale conferentie 12 oktober 2017 Maastricht
Towards the 2030 Agenda for Sustainable Development and beyond: European cooperation within a new citizens–science–policy interface
 
In 2017 is het 25 jaar geleden dat het Verdrag van de Europese Unie in Maastricht werd ondertekend en het Europees beleid voor milieu en duurzame ontwikkeling van de grond kwam. EEAC, het Europese netwerk van duurzaamheidsraden waar de FRDO lid van is, organiseert daarom een internationaal platform voor terugblik en discussie over de huidige en toekomstige uitdagingen voor duurzame ontwikkeling.

Hoe kunnen de EU en haar lidstaten voortgaan op de weg naar de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties? Wat zijn de obstakels en de uitdagingen op weg naar een duurzaam Europa? En hoe moet de interactie tussen wetenschap, beleid en maatschappij eruit zien om de duurzaamheidsuitdagingen aan te kunnen?
Naast key-note sprekers zijn er rondetafeldiscussies, interviews en paneldiscussies. De jongerenvertegenwoordigers brengen een eigen visie op een Duurzaam Europa 2030.
Datum: donderdag 12 oktober 2017, Tijd: 9:15- 17:00 uur
Locatie: Château St.Gerlach, Joseph Corneli Allée 1, Valkenburg
Taal: Engels
Lees meer over het programma
Lees hier de uitgebreide informatie over de conferentie
Bekijk hier de vlogs van de jongerenvertegenwoordigers over hun bijdrage aan de conferentie
Inschrijven voor de conferentie kan via e-mail: miep.eisner@rli.nl
Volg de conferentie op twitter @raadrli en twitter mee met #EEAC25