14 dec 2015 13:50

Jaarforum FRDO 15/12: Steden in transitie : duurzamer en koolstofarm!

Morgen 15 december organiseert de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling zijn jaarforum over de transitie naar duurzame en koolstofarme steden, samen met The Shift en de gewestelijke milieuadviesraden  MinaRaad, CWEDD en RLBHG.

Zowel internationale initiatieven komen aan bod (Burgemeesterconvenant) als voorbeelden van eigen bodem (klimaatplan Gent, mobiliteit Brussel, Ecoteams Wallonië, aanpak provincies in Vlaanderen).  Hoe kan die dynamiek ondersteund worden?  In primeur worden de resultaten toegelicht van twee studies over de rol van bedrijven en middenveldorganisaties in de transitie naar lokale duurzaamheid.
Ten slotte bespreekt een panel met vertegenwoordigers van het middenveld (werkgevers, werknemers, NGO's, jongeren) welke acties zowel het beleid als het middenveld dienen te ondernemen om steden duurzamer en klimaatvriendelijker te maken.
Het forum vindt plaats in de Gotische zaal van het Stadhuis van Brussel, van 9 tot 13u. Het  volledige programma vindt u op onze website. Journalisten kunnen nog Inschrijven via mail: chris.schuurmans@frdo.be.