20 jun 2018 14:10

Kunnen de SDGs voor een beleidsverandering zorgen in ons land? Studie HIVA/KUL

De FRDO financierde een studie over hoe de “Sustainable Development Goals”, de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die in 2015 door de VN goedgekeurd werden, in verschillende landen hebben geleid of zullen leiden tot een effectieve verandering in de beleidspraktijk. Wat kunnen we daaruit leren voor het beleid in ons land?

Deze studie, uitgevoerd door HIVA/KUL, wordt officieel voorgesteld op maandag 25 juni (13.30u) in de Koninklijke Bibliotheek van Brussel. Kris Bachus komt de resultaten toelichten,  en twee panels leveren commentaar: één van leden van de FRDO, een ander van politici van verschillende partijen. Meer informatie via deze link. U kunt de studie zelf reeds raadplegen op onze website.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Mertens, wetenschappelijk medewerker, op het nummer 02/743 31 54.
 

De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) geeft de federale regering advies over kwesties die met duurzame ontwikkeling te maken hebben. De FRDO heeft ook als opdracht het draagvlak voor duurzame ontwikkeling te vergroten in ons land, door middel van publicaties, fora, een persprijs ... De leden van de raad zijn vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke groepen: milieuorganisaties, organisaties voor ontwikkelingssamenwerking, verbruikers-, werknemers- en werkgeversorganisaties, jongerenorganisaties en de wetenschappelijke wereld. Meer informatie over de raad, zijn adviezen en activiteiten op www.frdo.be