19 apr 2018 18:16

Laureaten FRDO persprijs Duurzame Ontwikkeling 2018

De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling reikt sinds 2010 een persprijs uit om kwaliteitsvolle berichtgeving over duurzame ontwikkeling te stimuleren. Dit jaar kreeg deze Prijs een andere invulling. In de nieuwe formule wordt niet langer bestaand journalistiek werk bekroond, maar wordt een vergoeding toegekend aan te realiseren projecten voor artikelen, boeken, televisiereportages of films. Vijf van de zes journalistieke projecten die de jury begin dit jaar selecteerde, zijn ondertussen gepubliceerd/uitgezonden of in fase van publicatie:

- “Iedereen wint met circulaire migratie”, Filip Michiels In de Trends van 12 april: een reportage over de leercontracten die Belgische bedrijven aan hoogopgeleide Afrikaanse jongeren aanbieden, een samenwerking met het oog op de industriële ontwikkeling van het continent.
-  “Be Good” – Portfolio-boek met een voorstelling van duurzame reclamecampagnes in diverse landen, in ons land gepubliceerd door communicatie-agentschap Springtime
- “Flandre en transition”, speciale uitzending van Alors, on change!  (la Deux, RTBF) op woensdag 7 maart. Ter gelegenheid van zijn 50e editie stak het team de taalgrens over naar “transitiestad” Gent, en interviewde ook elders in Vlaanderen mensen die op een duurzame manier bezig zijn. 
- “Gand, l’histoire d’une métamorphose”: de lokale transitie in het andere landsdeel kwam ook aan bod in het tweemaandelijkse Franstalige magazine  Imagine demain le monde, dat in zijn maart-april-nummer eveneens de situatie in Gent uitgebreid aan bod laat komen.
- Ecotips publiceert een serie van 5 artikelen over de Duurzame Ontwikkelings Doelstellingen (SDG) in het Belgische bedrijfsleven. Vormen de SDG een leidraad in de strategie van onze ondernemingen? De eerste aflevering verschijnt in de juni-editie van dit magazine.

 

Meer informatie over de FRDO Persprijs vindt u in het reglement.