01 dec 2021 14:32

Liedtsplein en Brabantstraat in feeststemming: Wedstrijd Wonderraam en chocolade

Shoppen op het Liedtsplein en Brabantstraat wordt een feestelijke en bourgondische aangelegenheid! Van 1 december 2021 tot 10 januari 2022 organiseren Beliris, de MIVB en hun partners het Wonderraam, een wedstrijd waarbij heel wat te winnen valt.

De huidige werken voor het project Metro 3 hebben een impact op de wijken Liedts en Brabant.
Beliris en de MIVB zijn zich daarvan bewust en sloegen de handen in elkaar met de gemeente Schaarbeek en hub.brussels om de lokale handelaars een duwtje in de rug te geven. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met Brabant Shopping, een vereniging van meer dan 300 handelaren die de 3de belangrijkste commerciële ader van Brussel vormt.

Cédric Bossut, CEO van Beliris, licht toe: “In het kader van de werken voor de toekomstige stations van het project Metro 3 aan het Noordstation en Liedts, wil Beliris de handelaren van de betrokken wijken actief ondersteunen en de impact van de werken zo klein mogelijk houden. Daarom vinden we het essentieel om samen met onze partners leuke acties op te zetten om de aantrekkingskracht van deze commerciële wijken te behouden.”

“Net zoals in het verleden bij andere grote werven, zal de MIVB de betrokken handelaars begeleiden en steunen. We doen dat vandaag opnieuw met de handelaars van de Liedts- en Brabantwijk, in het kader van de aanleg van de nieuwe metrolijn 3. Ook in de rest van de Noordwijk en over de hele lengte van de toekomstige metrolijn zullen we uiteraard nog andere initiatieven nemen”, aldus Brieuc de Meeûs, de CEO van de MIVB.

"Het is van primordiaal belang om een wijk als Brabant-Liedts te steunen, één van de belangrijkste handelsassen in het Brusselse Gewest. De impact van de toekomstige bouwplaats Metro 3 zal aanzienlijk zijn en het is van essentieel belang ervoor te zorgen dat de handelszaken tijdens deze periode aantrekkelijk blijven. Ik ben verheugd dat de MIVB - Beliris - Hub en de gemeente Schaarbeek samenwerken om de lokale handel te ondersteunen”. - Lorraine de Fierlant (lijst van de burgemeester) - Schepen van economische dynamisering.

Maak kans op een berg prijzen!

In de Brabantstraat nummer 95 kan je van 1 december 2021 tot 10 januari 2022 het Wonderraam bezichtigen. De Brusselse artiest Margaux Baert heeft een feeëriek decor ontworpen waarin heel wat producten van de lokale handelaren gepresenteerd worden. Het geheel wordt tentoongesteld in de etalage van de winkel Marche à Suivre.

Klanten kunnen de totale waarde van de ongeveer vijftien tentoongestelde producten schatten om deze  producten of andere prijzen te winnen.

Bij elke aankoop in één van de deelnemende handelszaken van de Liedts- en Brabantwijk ontvangt de klant een deelnemingsformulier. De deelnemers kunnen het ingevulde formulier in de urne steken die zich dicht bij het Wonderraam bevindt. Met een beetje geluk vertrekt hij/zij wel met de hele inhoud van de etalage.

« We zijn verheugd om samen te werken met Beliris voor de actie van het Wonderraam. Het is voor ons, winkeliers, een echte hulp om onze commerciële aantrekkingskracht te behouden gezien we in de onmiddellijke nabijheid van een grote werf zoals Metro 3 werken. En zeker nu ook de gezondheidscrisis erger wordt en langer duurt”, aldus Nasar Hamdaoui, vicepresident van Brabant Shopping.

Proef de chocolaatjes van een artisanale chocolatier in Schaarbeek!

Op 4 december om 16u15 worden er chocoladepakketjes uitgedeeld aan gelukkige voorbijgangers tijdens het bezoek van de sint dat door de gemeente Schaarbeek wordt georganiseerd. Deze lekkernijen, geproduceerd door de artisanale chocolatier Henri IV uit Schaarbeek, zullen de proevers onderdompelen in de geest van de eindejaarsfeesten. Afspraak in de winkel Kadizi, Gallaitstraat 138, om ze te proeven!