15 okt 2014 15:48

Lunchdebat "Maakt groei gelukkig?" maandag 20 oktober 12u

Groei, met als maatstaf de toename van het BBP, is de voorbije decennia bepalend geweest voor de ontwikkeling van onze samenleving. Door groei kan men de welvaart van een land en zijn inwoners vergroten, de overheidsschuld terugbetalen, werk creëren ... Maar gaat dat soms niet ten koste van onze leefomgeving, van ons welzijn, en van de belangen van de inwoners in ontwikkelingslanden? Houdt groei geluk in voor iedereen, en hoe verhoudt een steeds toenemend BBP zich tot duurzame ontwikkeling ?
Over deze vragen organiseert de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling een lunch-debat op maandag 20 oktober 2014 om 12u.

Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP-Paribas-Fortis et auteur van het boek «Groei maakt gelukkig » en Philippe Pochet, directeur van het European Trade Union Institute (ETUI) geven hun antwoorden, met als moderator Brent Bleys, professor faculteit Economie van de Universiteit Gent.
Er zijn sandwiches en drank beschikbaar. Er wordt geen vertaling voorzien.
Het debat vindt plaats in de FOD Volksgezondheid en Leefmilieu, Victor Hortaplein 40, 1060 Brussel (naast het Zuidstation), zaal Bara op de 1e verdieping. Klik hier voor een plannetje.

Graag een mailtje naar koen.moerman@frdo.be indien u dit debat wenst bij te wonen. Meer informatie over het thema vindt u op onze site.