02 mrt 2020 09:26

Make-over voor 60-jarig sportcomplex “Vroegegroenten”

Binnenkort een vernieuwd sportcomplex in Vorst: Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel, lanceert vandaag de renovatie van het zestigjarig complex “Vroegegroenten”, dat behalve een nieuw onthaal ook een uitbreiding krijgt op het dak met twee multifunctionele ruimtes en een dakterras. 

Het complex in de Vroegegroentenstraat zal worden verbouwd om zowel de toegankelijkheid van het gebouw als het comfort van de zalen te verhogen. Ook de toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit wordt verbeterd met o.a. een lift. Het onthaal, een lager volume in rode baksteen, zal worden afgebroken en vervangen door een nieuw volume met veel grote ramen.

In het gebouw zelf worden vooral lokale interventies voorzien, zoals de vernieuwing van de sanitaire voorzieningen, de renovatie van de kleine sportzaal, de vernieuwing van de technische installaties, zoals verwarming, elektriciteit en ventilatie, …. De grote sportzaal, de crèche en de conciërgewoning blijven zoals ze zijn.

Op het dak worden twee polyvalente zalen met kleedruimtes opgetrokken, tot groot genoegen van de buurtbewoners die hiervan gebruik zullen kunnen maken, en waar een uitgebreid aanbod aan activiteiten kunnen worden georganiseerd . De resterende ruimte van de daktuin wordt opnieuw ingericht.

Ook de gevel van het gebouw zal een hele transformatie ondergaan. Architectenbureau AgwA en ingenieursbureau JZH & Partners kozen voor lichte tinten voor de verschillende volumes, om het complex als geheel een meer uniforme uitstraling te geven.

De termijn van de werken wordt geschat op 2,5 jaar. Beliris en de gemeente Vorst trekken hier zo’n 2.871.000 euro voor uit. De sportverenigingen en het kinderdagverblijf die gevestigd waren in het complex, kregen ondertussen een andere locatie toegewezen door de gemeente Vorst.