28 feb 2024 10:07

Meer dan 3,5 miljoen eBox-gebruikers!

Vandaag heeft het aantal burgers dat My eBox in België gebruikt de kaap van 3,5 miljoen overschreden! Steeds meer burgers kiezen ervoor om brieven en documenten van de overheid digitaal te ontvangen. Dankzij My eBox zijn al je overheidsdocumenten immers altijd en overal digitaal beschikbaar.

Met My eBox creëer je in 1-2-3 een centraal verzamelpunt om al je digitale overheidsdocumenten te bekijken, te bewaren en te beheren.

My eBox in enkele cijfers:

  • Meer dan 30.000: in 2023 hebben elke maand meer dan 30.000 burgers hun eBox geactiveerd.
  • 37%: percentage van de volwassen bevolking dat berichten van overheidsorganisaties raadpleegt via een van de zes eBox-kanalen: My eBox, Mijn Burgerprofiel, IRISbox, Doccle, KBC en TrustO.
  • 620: met 10 nieuwe organisaties per maand in 2023 tellen we momenteel meer dan 620 overheidsorganisaties die eBox-berichten naar de burger sturen. Hier zie je de volledige lijst.
  • 3 miljoen: elke maand versturen de eBox-verzenders meer dan 3 miljoen eBox-berichten naar de gebruikers.

Meer cijfers over My eBox

Waarom My eBox gebruiken?

eBox Burger is niet alleen een gemakkelijke en praktische elektronische brievenbus, ze heeft ook vele voordelen:

  • Je hebt altijd en overal toegang tot al je documenten: log in waar en wanneer het jou het best uitkomt.
  • Gedaan met zoeken en tijdverlies, want je vindt alles snel, overzichtelijk en op één plaats terug.
  • Je kan 100% gerust zijn, want de toegang is sterk beveiligd.
  • Aanmelden is eenvoudig: het kan met je eID of token of via de gebruiksvriendelijke mobiele app itsme®.

Heb je je eBox nog niet geactiveerd?

Doe het nu! In enkele stappen kun je je eBox activeren. Hier vind je alles over de eBox en hoe je ze kunt activeren: Wat is my e-box? | eBox

 

"Ik ben blij dat meer dan 3,5 miljoen Belgische burgers ervoor kozen om de stap naar vereenvoudiging te zetten door de ‘eBox Burger’ te gebruiken. Dit is een buitengewone prestatie die de groeiende aanvaarding van digitale oplossingen in ons dagelijks leven aantoont. De eBox biedt een platform om altijd en overal toegang te krijgen tot officiële documenten, waardoor zich verplaatsen overbodig wordt. Deze fantastische mijlpaal getuigt van het groeiende vertrouwen van burgers in digitale hulpmiddelen en onderstreept het belang van het vereenvoudigen van administratieve processen. Dankzij de eBox kunnen Belgen hun post gemakkelijk en veilig centraliseren en beheren. Het is een instrument dat burgers bevrijdt van traditionele beperkingen. Ik blijf geloven in een digitale toekomst die inclusief, ambitieus en eenduidig is. Laten we het gebruik van digitale oplossingen voor een moderne, universeel toegankelijke en efficiënte administratie blijven aanmoedigen."

Staatssecretaris voor Digitalisering