26 mrt 2016 15:57

Nazorg voor slachtoffers van aanslagen

BRUSSEL, 26/03/2016.- Op zaterdagmiddag 26 maart 2016 verblijven in ziekenhuizen in België en Frankrijk nog 101 gewonden slachtoffers van de aanslagen op Brussels Airport in Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel op 22 maart.
 
Daaronder zijn nog 62 patiënten op intensieve zorgen. De 39 overige patiënten krijgen op andere afdelingen de best mogelijke zorgen.
 

Daaronder zijn nog 62 patiënten op intensieve zorgen. De 39 overige patiënten krijgen op andere afdelingen de best mogelijke zorgen.

 

Onder de 101 overblijvende gehospitaliseerden zijn er 32 slachtoffers zwaar verbrand. Zij worden opgevangen in gespecialiseerde brandwondencentra over heel België waar experten hen aangepaste zorgen geven. Deze patiënten zullen later ook intensief begeleid worden tijdens de lange revalidatieperiodes.

 

Het totaal aantal gewonden ligt momenteel rond 340 maar dat cijfer is nog niet definitief.  Dergelijke vreselijke gebeurtenissen veroorzaken regelmatig verwerkingsproblemen. Voor veel mensen komt nu en later de psychologische schok over wat ze meegemaakt en gezien hebben.Onze experten staan klaar om hen te helpen deze vreselijke ervaringen te verwerken. 

 

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen meldt dat slachtoffers voor psychologische steun terechtkunnen bij de de dienst slachtofferhulp van de Centra voor Algemeen Welzijn  op het nummer 078 150 300 of via www.caw.be en bij Tele-Onthaal (106). 

 

In het Brussels Gewest en in Wallonië mogen slachtoffers contact opnemen met Télé-Accueil (107) en bij de dienst slachtofferhulp van de politie Brussel die hen zal begeleiden naar de meest aangewezen dienst slachtofferhulp van de lokale politie.   

 

Contact: Sven Heyndrickx, woordvoerder FOD Volksgezondheid - T: 0473/83.64.90