29 mrt 2016 21:01

Negentig patiënten nog steeds in Belgische ziekenhuizen, vier patiënten overgebracht naar Frankrijk en VS

BRUSSEL, 29/03/2016.- Een week na de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel liggen nog altijd 90 mensen op 28 verschillende Belgische ziekenhuissites, 4 in buitenlandse.
 

 

49 patiënten liggen op intensieve zorgen. Maggie De Block, minister van Volksgezondheid: “De hulpdiensten en medische teams hebben samen met defensie, slachtofferhulp en politiediensten van bij het begin al het mogelijke gedaan om de slachtoffers en hun families de beste zorgen te bieden. De hulpverleners zetten deze inspanningen nog weken en maanden verder. Ik heb dan ook alle respect voor hen en ik dank een groot aantal van hen die zonder aarzelen hun verlof hebben geannuleerd om mensen verder te verzorgen of psychologisch bij te staan.”

 

Een derde, 30 van de 90 patiënten, krijgen gespecialiseerde zorgen in brandwondencentra. Daarnaast verblijven twee patiënten in Franse ziekenhuizen en zijn twee personen gerepatrieerd naar de Verenigde Staten. De patiënten en hun families krijgen ook psychologische begeleiding.

 

Na grondige verificatie van de lijsten van personen die overleden zijn in de ziekenhuizen en van de personen die omgekomen zijn bij de aanslagen, is ook gebleken dat drie personen, weliswaar met verschillende identiteitsgegevens, op beide lijsten stonden. Het dodental van 31 wat slachtoffers betreft, loopt daarom op met één persoon tot 32. Daarvan zijn vier personen overleden in het ziekenhuis.

 

Contact: Vinciane Charlier: 0475/ 93 92 71