06 mrt 2017 12:31

Nieuwe regels voor de inschrijving van tijdelijke nummerplaten

De FOD Mobiliteit en Vervoer vergemakkelijkt de regels voor Belgen die in het buitenland wonen en toch een tijdelijke kentekenplaat willen. Vanaf 2 maart kunnen zij een tijdelijke kentekenplaat – in dit geval een W-plaat – makkelijker verlengen, met een maximum van 6 maanden per jaar, die niet op elkaar moeten aansluiten.

In mei 2016 werden de tijdelijke kentekenplaten opgesplitst in X-platen (voor de export van voertuigen) en W-platen (voor personen die tijdelijk in ons land verblijven). Als gevolg van deze opsplitsing werd het moeilijker om tijdelijke kentekenplaten te verlengen. Voor landgenoten die in het buitenland wonen maar toch in België een eigen voertuig hebben, versoepelt de FOD Mobiliteit nu deze regels.

 

Een tijdelijke inschrijving moet minstens 1 maand geldig zijn en kan verlengd worden voor een totaal van 6 maanden per jaar. Deze 6 maanden moeten elkaar niet opvolgen. Bij een verlenging van een W-kentekenplaat zal wel elke keer opnieuw een nieuwe plaat moeten worden afgeleverd.

 

Meer info over tijdelijke kentekenplaten?
http://mobilit.belgium.be/nl/wegverkeer/inschrijving_van_voertuigen/kentekenplaten/tijdelijke_inschrijvingen

 

 

 

Meer info:

Sven Heyndrickx  – Woordvoerder

FOD Mobiliteit en Vervoer

GSM : 0473/83.64.90

E-mail: pers@mobilit.fgov.be