18 jul 2017 13:07

Nieuwe striping voor de voertuigen van de douane

De Douane heeft vandaag de nieuwe striping van haar voertuigen voorgesteld. Buiten het esthetische aspect, laat de nieuwe striping toe om de voertuigen van de douane duidelijk te herkennen, zowel langs de voorzijde als de achterzijde van het voertuig.


De nieuwe striping zorgt er ook voor dat zowel overdag als ’s nachts de zichtbaarheid van de voertuigen verbetert door de kleurencombinatie, maar ook dankzij een grote reflecterende band, groter dan de voorgaande. De nieuwe striping heeft dus een dubbel voordeel: ze verbetert enerzijds de veiligheid op de openbare weg en anderzijds de veiligheid van haar douaniers.

De Douane heeft gekozen voor een striping die gelijkloopt met de Politie. Zo kunnen burgers de voertuigen gemakkelijk identificeren als overheidsvoertuigen. Politie en Douane werken geregeld samen, vooral tijdens gemeenschappelijke controles op de openbare weg. De samenwerking tussen deze twee entiteiten vertaalt zich dus ook in een gelijklopende ‘striping’.

De Douane beschikt over ongeveer 200 voertuigen die moeten uitgerust worden met de nieuwe striping: 182 auto’s, 12 moto’s, 8 scanners en 2 boten. Op dit ogenblik zijn 16 voertuigen uitgerust met de nieuwe striping. Alle voertuigen dienen voor het einde van het jaar voorzien te worden van de striping. Voorlopig zullen dus zowel de nieuwe als de oude striping zichtbaar zijn in het straatbeeld.

De oude striping dateerde van de hervorming van de Politie en de Rijkswacht in 1998: het werd dus tijd om te moderniseren.

 

https://photos.app.goo.gl/DQl5faGJ1Pm8RVLl2